søndag den 4. januar 2015


OnlineGruppens netbutikker udfaser de fleste lyskilder der ikke er LED. 

Dog kan du stadigvæk finde enkelte glødepærer ("kultrådspærer", dekorationspærer og rørpærer) samt andre sparepærer, kompaktlysrør m.v., som anvendes til lamper i sortimentet. 
Vi har stadigvæk rester tilbage af de lyskilder der udgår. Se https://lamperonline.dk/shop/restsalg-lyskilder-794c1.html

Har du læst artiklen i Politiken d. 2. januar ? Ellers har du muligheden herunder.

Forbrugerne overser ny superpære

Det koster dyrt ikke at udskifte pæretyper til mere energivenlige af slagsen

En husstand vil kunne spare tusinder af kroner om året ved at skifte de gamle pæretyper ud med de nye klimavenlige LED-pærer.
Men selv om det nye LED-lys er godt nyt for både den hjemlige elregning og for klimaet, så har pæren stadig ikke fået tag i forbrugerne. Kun 20 procent af de pærer, der bliver solgt, er LED-pærer.
- Det er ret fortvivlende, at forbrugerne er så langsomme til at tage LED til sig, siger direktør Anne Bay fra det uafhængige videncenter Dansk Center for Lys.

10 gange mere energieffektiv

Der er ellers nok at spare ved at skifte eksempelvis en halogen- og glødepære ud med LED.
Den er nemlig op til 10 gange mere energieffektiv end andre pærer og kan holde i 25 år. Derfor kan forbrugerne over tid spare op mod til 100 kroner om året per pære, hvis de skifter til LED.
Selv de traditionelle sparepærer kommer til kort over for LED, der kun bruger den halve energi af forløberen.
Den væsentligste årsag til, at forbrugerne ikke har taget den nye superpære til sig, er ifølge projektleder Jakob Munkgaard Andersen fra DTU Fotonik, at den har fået et dårligt ry, fordi de første produkter på markedet havde 'et forfærdeligt lys'.